Politiikkaan kun lähtee, niin omat taustat pitää kertoa, jotta tiedätte ketä olette mahdollisesti äänestämässä. Tässä hieman kerron historiaani niille, jotka eivät minua tunne.

Olen syntynyt Tampereella toukokuussa vuonna 1962, olen siis 54-vuotias. Olen käynyt kaikki kouluni Tampereella. Myös työurani olen tehnyt pääosin Tampereella.

Ensin olin 15 vuotta duunarina monessa eri ammatissa, sitten 15 vuotta yrittäjänä Tampereella. Elämäni 54 vuodesta olen viettänyt Tampereella 49 vuotta. Olen asunut myös Ruotsissa, Virossa ja Portugalissa. Ulkomailla oppii näkemään mikä on hyvää ja mikä huonoa kehitystä Suomessa.

Tunnen Tampereen

Koulujen osuus elämästäni on melko lyhyt, alakoulu Nekalassa ja Peltolammilla, keskikoulu Rantaperkiössä ja ammattikoulu Koivistonkylässä.

Tampereelta lähdin armeijaan Hämeenlinnaan, josta palasin kenttätykistön alikersanttina. Sain myös tarkka-ampujan koulutuksen. Osaan ampua sekä isolla että pienellä pyssyllä. Tarkasti.

Tampereella olen asunut Nekalassa, Koivistonkylässä, Härmälässä, Multisillassa, Pohtolassa, Pispalassa, Keskustassa, Kaukajärvellä, Amurissa, Pyynikillä ja Tammelassa. Tunnen kaupungin kuin omat taskuni.

Aloitin työelämässä 18-vuotiaana. Ensimmäinen työpaikkani oli Finlaysonin kutomo, Tampereen keskustassa. Nyt sillä paikalla on elokuvateatteri. Sen jälkeen olen työskennellyt mm. huoltoasemalla, jakeluauton kuljettajana, siivoojana, autotehtaassa peltiseppänä, myyntimiehenä ja järjestyksen valvojana yöravintoloissa.

Yrittäjyyden aloitin 33-vuotiaana. Perustin Func Food Finland Oy -nimisen yhtiön, josta tuli alansa markkinajohtaja Suomessa. Sen tunnetuin tuotemerkki on FAST. Myin sen yhtiön vuonna 2009. Aikansa kutakin.

Olen pärjännyt yrittäjänä kohtuullisen hyvin. Vuonna 2004 olin Pirkanmaan (ja Tampereen) paras yrittäjä, Kauppalehden valitsemana. Tuo valinta perustui lukuihin eli tilinpäätöstietoihin. Se ei siis ollut ”fiilispäätös” vaan kiitettävällä tekemisellä ja kurinalaisella johtajuudella ansaittu. Kiitos siitä kuuluu myös sen aikaisille työntekijöilleni ja yhtiökumppanilleni.

Pystyin yrittäjävuosina Tampereella tarjoamaan töitä parille kymmenelle henkilölle ja veroja maksoin miljoonia euroja, yhteensä noin 9 miljoonaa. Tiedän mistä hyvinvointi syntyy ja tiedän miten tulosta tehdään. Sen voin varmuudella sanoa.

Olen hyötynyt Tampereesta ja Tampere on hyötynyt minusta.

Tampereella on paikka sydämessäni ja mielessäni. Se on kotikaupunkini.

Siksi haluan nyt palata Tampereelle ja auttaa kaupunkia sen taloudellisissa ja muissa vaikeuksissa, hyödyntämällä elämänkokemustani, liikemiestaitojani ja muita oppeja, joita olen ulkomailtakin saanut.

Terveisin Veikko