(Tämä oli siis aprillipilani)

Suomi on tänään tehnyt täyskäännöksen yrittäjien kohtelussa. Valtiovalta yllättäen huomasi, että hyvinvointivaltion tukipilareja ovatkin olleet yrittäjät, eivät poliitikot ja virkamiehet.

Tähän mullistavaan havaintoon päädyttiin, kun hallitus tutustui Suomen historiaan. Suomella on mennyt aina hyvin ja elintaso on aina noussut, kun yrittäjillä on mennyt hyvin. Ja kun yrittäjiä on ahdisteltu veroilla ja byrokratialla, on koko kansan elintaso laskenut.

Pääministeri Juha Sipilä sanoi tänään näin:

”Vaikka itsekin olen ollut joskus 10 vuotta sitten yrittäjänä, niin olin jo unohtanut mistä hyvinvointi syntyy. Onneksi eilen luin hiukan Suomen historiaa ihan 1800-luvulta saakka, ja havahduin tosiasiaan, että yrittäjät ovat aina olleet ja ovat edelleen tämän maan selkäranka. Emme me poliitikot.”

Tähän aina aurinkoinen ja rehellinen valtiovarainministeri Alexander Stubb lisäsi:

”Fantastinen päivä. Juoksin 50 kilsaa heti aamusta omaa taloa ympäri 120 sykkeellä,  kun eilen keksimme dream tiimin kanssa tämän uuden strategian!”

Uusi yritysveromalli Suomeen!

Valtio aikoo kääntää kelkkansa yritysverotuksessa ja lupaa tehdä siitä yrittäjille mahdollisimman dynaamisen. Suomi siirtyy niin sanottuun ”Viron veromalliin” eli yrittäjät maksavat veroja vasta kun ovat itsekin tienanneet jotain.

Tähän saakka yrittäjät ovat maksaneet korkeat verot, vaikka eivät itse olisi saaneet euroakaan. Usein verot on jopa maksettu etukäteen eli ennen kun yritys on laskuttanut ketään.

Koko Euroopan Unioni kohisee tästä suomalaisten poliitikkojen mullistavasta havainnosta. Vain Virossa ollaan huolissaan, että loppuuko pohjoismainen yrittäjävirta sinne.

Pääministeri Juha Sipilä sanoo laittavansa vieläkin paremmaksi:

”Lupaan, että 13 metriä pitkä hyllyllinen yrityksiin ja kansalaisiin kohdistuvia säännöksiä poltetaan eduskuntatalon portailla ja uusia säännöksiä lupaamme tehdä vain metrin verran.”

Pressitilaisuuden lopuksi Sipilä ja Stubb iskivät kovan nyrkkituuletuksen ja huusivat yhteen ääneen: ”Suomi lähtee nousuun aprillipäivänä!”

http://www.hs.fi/kotimaa/a1369018113343