Kaksi edellistä kirjoitustani ovat käsitelleet FAST-brändin alkuaikoja ja nousukiitoa markkinajohtajaksi. Kuten aluksi sanoin, kirjoitan tätä tarinaa toisille yrittäjille opiksi, koska yleensä kaikissa bisneksissä samat tekijät ratkaisevat kuinka hyvin menestytään.

Tällä kertaa käsittelen tiimin rakentamista.

(Fast-jatkokertomuksessa käsittelen vuosia 1996-2009, jolloin omistin ja johdin Fast-brändiä. Myytyäni brändin minulla ei ole ollut mitään tekemistä sen kanssa.)

Ihan alkuun haluan kiittää alkuperäisiä FAST-tiimiläisiä, joiden ansiosta menestys ja markkinajohtajuus saavutettiin. Tiimiin kuuluivat Marika Laaksonen, Harri Männistö, Olli Suominen, veljekset Mikko ja Teemu Sederholm ja yhtiökumppanini Antti Pirinen. Vuosien varrella oli muitakin huipputyyppejä mukana rakentamassa Fast-brändistä Suomen suosituinta. Siksi haluan vielä mainita Kaisa Jaakkolan, Kirsi Tuomisen, Olli Puhakan, Tom Söderdahlin, Arnold Tokkon, Ott KiivikasinKatarina Vallinin, Jyrki Rantasen, Nina Erikssonin, Alberto Von Hellensin ja Janne Pietiläisen. Jokaisella mainitulla henkilöllä oli merkittävä rooli Fast-tarinassa. Kiitos.

Rekrytointi ilman kompromisseja

Yli 20-vuotisella yrittäjäurallani on yksi asia käynyt kristallin kirkkaaksi: kun palkkaat tai otat osakkaita, pyri parhaasi mukaan välttämään kompromisseja. Jos rekrytointivaiheessa tuntuu, että henkilö on ihan hyvä mutta joku häiritsee, kannattaa siirtää päätöstä. Kokemusteni mukaan meidän kannattaa luottaa sisäiseen ääneemme, koska se on 90 prosenttisesti oikeassa.

Oikeat ihmiset kyllä löytyvät ajallaan, kun ensin tiedät mitä etsit.

Olen havainnut, että hyvässä tiimissä on viidenlaista lahjakkuutta/älykkyyttä, koska hyvä bisnes kulkee vähintään viidessä ulottuvuudessa. Kun rakennan uutta tiimiä, käytän tätä kehittämääni 5D-mallia kartoittamisen pohjana:

  • Sosiaalinen ulottuvuus
  • Toiminnallinen ulottuvuus
  • Visuaalinen ulottuvuus
  • Inhimillinen ulottuvuus
  • Eettinen ulottuvuus

Tämä malli pohjautuu professori Howard Gardnerin luomaan Moniälykkyysteoriaan. Yritän lyhyesti avata mitä näillä viidellä ulottuvuudella tarkoitan:

Sosiaalinen ulottuvuus tarkoittaa kaikkea sosiaalista viestintää ja toimintaa asiakkaiden kanssa. Se mitä brändi viestii ulospäin ihmisten tai somen kautta, on kriittisen tärkeää. Siksi huipputiimissä pitää olla sosiaalisesti lahjakkaita henkilöitä, jotka osaavat toimia sekä omasta että asiakkaiden maailmankuvasta käsin kaikissa tilanteissa ja välineissä.

Toiminnallinen ulottuvuus tarkoittaa tuotteen toimivuutta ja tuotekehitystä. Jonkun tiimissä pitää olla alan huippuasiantuntija, joka varmistaa, että tuote on kilpailukykyinen toiminnallisesti. Tuotteen pitää antaa sitä mitä luvataan, tai mieluummin vähän enemmän.

Visuaalinen ulottuvuus tarkoittaa brändituotteen ulkonäköä ja muuta viestintää, kuten esimerkiksi kirjoitettua tekstiä. Ei riitä, että teillä on markkinoiden paras tuote, teidän pitää myös osata paketoida se erottuvasti ja kertoa tuotteen tarina mieleen painuvasti.

Inhimillinen ulottuvuus tarkoittaa johtajuutta ja tiimin sisäistä kemiaa. Tiimin johtajan pitää uskaltaa palkata riittävän erilaisia huippuyksilöitä, jonka jälkeen johtajan pitää valmentaa tiimi ymmärtämään erilaisuutta. Hyvä tiimi on terveesti erimielinen toisinaan, jopa rakentavat riidatkin ovat eteenpäin vievää voimaa. Henkilökohtaisuuksiin saakka ei tietenkään pidä mennä, mutta asioista voi puhua kovaa. Parhaat ideat ja huippusuoritukset syntyvät vahvojen tunnetilojen kautta.

Eettinen ulottuvuus tarkoittaa hyvän tekemistä. Tiimin pitää olla vahvalla arvolatauksella varustettu. Jos arvona on ainoastaan rahan tekeminen ja ahneus, ei tiimin ennuste ole kovin hyvä. Jos sen sijaan keskitytään tekemään hyvää muille ja samalla osataan laskea katteet oikein, on ennuste merkittävästi parempi.

Maailmanluokan yrittäjä Sir Richard Branson on sanonut, että ”hyvä bisnes huomioi ihmiset, voitot ja planeetan”. Erittäin hyvin tiivistetty.

Palataan asioihin.

T. Veikko Vallin

https://www.virgin.com/richard-branson/put-people-and-planet-par-profit

https://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_multiple_intelligences