Maailmassa on paljon hyviä ja erinomaisia liike-elämän valmentajia, ja sitten (minun arvoasteikolla) kaikkien yläpuolella on herra nimeltä Brian Tracy. Minulle hän on ollut tärkein mentori jo yli 20 vuotta.

Olen käynyt Saavuttamisen Psykologia -kursseja videoiden välityksellä vuodesta 1995 mutta eilen oli suuri päivä; pääsin päiväksi livenä kuuntelemaan 71-vuotiasta herra Tracya Helsingissä.

Eipä näkynyt ikä esityksen sisällössä, se oli jopa parempaa kuin koskaan aikaisemmin!

Ilman power pointtia ja muuta rekvisiittaa, paikaltaan seisten, hän otti yleisönsä vangitsevalla ja vastustamattomalla puheella, jonka sisältö on painonsa arvoista kullassa jokaiselle yrittäjälle ja myyjälle.

Asiaa oli kuuden tunnin esitykseen pakattuna paljon, ja se sai aikaan vahvan liikahduksen mielen tasolla. Moni asia muuttuu NYT.

Seuraavat asiat otan huomioon tai muutan tästä päivästä alkaen:

A. Fokus vain olennaiseen

Menestyjät erottuva sillä, että he pystyvät keskittymään ainoastaan asioihin, jotka vievät heitä tavoitettaan kohti. Tämä edellyttää minulta kaiken vähemmän tärkeä sivuuttamista koko ajan. Esimerkiksi turhien tv-ohjelmien, urheilun tai muiden oman päämäärän ulkopuolella olevien asioiden seuraaminen, tai Facebookissa roikkuminen ilman, että se edistää omaa ammatillista tekemistä, pitää sivuuttaa kokonaan.

Tuli huono omatunto, kuinka paljon on vuoden aikana tuhlannut aikaansa aivan turhissa asioissa. Se päättyy NYT.

B. Aloita aamu tärkeimmällä

Aloitan kaikki päivät tärkeimmän asian tekemisellä. Siivutan vähemmän tärkeät asiat kunnes tärkein asia on tehty loppuun saakka. Näin siksi, että tärkeimpien asioiden tekeminen tuottaa aina parhaat seuraamukset. Turhien asioiden tekeminen tuottaa turhia seuraamuksia.

En enää lue sähköposteja tai muuta sähköistä mediaa tai lehtiä ennen kuin tärkein asia on tehty. Tämäkin alkaa NYT.

C. Leaders are readers

Aloitan intensiivisen lukemisharrastuksen uudestaan. Luen kirjallisuutta, jonka aihepiiri palvelee yritystoimintaani. Keskityn liiketoimintaoppeihin ja ravitsemustietoon. Valmennan mieltäni tietoisesti ja kehitän intuitiotani systemaattisesti.

Lukemalla ja oppimaani pohtimalla saavutin aikaisemman menestykseni, joten herätän vanhat hyvät rutiinit henkiin.

D. Autan muita menestymään

Tästä päivästä alkaen jaan kokemuksiani ja osaamistani muille. Autan ystäviäni menestymään paremmin. Laitan hyvän kiertämään parhaani mukaan.

Menestyminen on tapa toimia. Kun auttaa muita, saa muilta apua kun sitä itse tarvitsee. Näin minulle on käynyt aikaisemmin ja nyt on aika minun antaa mahdollisimman paljon apua muille.

T. Veikko

veikko.mail@gmail.com